Sato-osuuden tilausehdot kaudelle 2023

Kaudella 2023 sato-osuuksia on saatavilla kahta kokoa: normaali sato-osuus 350€ ja pieni sato-osuus 250€ (sis. alv 14%). Sato-osuus toimitetaan kymmenenä satolaatikkona kahden viikon välein heinä-marraskuun aikana. Toimitusten alkamisen tarkka ajankohta ilmoitetaan sadon kypsyessä. Normaalin satolaatikon sisällöksi kootaan n. 10 eri vihanneslajin valikoima. Pieni satolaatikko on sisällöltään n. 2/3 normaalin sato-osuuden koosta ja sisältää keskimäärin 7 eri vihanneslajia.

Sato-osuus maksetaan tilauksen jälkeen sähköpostiin lähetettävällä laskulla. Maksamalla laskun vahvistat tilauksesi. Tilaamalla sitoudut tilausehtoihin.

Tilaaja sitoutuu noutamaan satolaatikot tilauksen yhteydessä valitsemastaan paikasta. Toimituspaikkaa ei voi vaihtaa kesken kauden. Noutamattomia laatikoita ei korvata, eikä niille voi sopia korvaavaa toimituspäivää.

Niipalan tila sitoutuu muodostamaan satolaatikot mahdollisimman tasapuolisiksi ja monipuolisiksi, mutta varaa oikeuden koota laatikot sisällöltään keskenään erilaisiksi. Tilaaja hyväksyy, että satolaatikoiden sisältö ja suuruus on riippuvainen kauden viljelyolosuhteista ja satolaatikoiden runsaus ja valikoima vaihtelee satokauden eri vaiheiden ja eri satovuosien välillä. Samoin toimitusten tarkka ajankohta ja toimituskauden kesto on riippuvainen kauden olosuhteista. Niipalan tila sitoutuu raportoimaan säännöllisesti kuulumisia viljelystä ja sadon kehittymisestä.

Tilaajalla on oikeus perua tilauksensa milloin vain. Tällöin kuitenkaan jo laskutettua sato-osuusmaksua ei palauteta. Niipalan tilalla on oikeus perua toimitussopimus kesken satokauden. Tällöin mahdollinen jo maksettu sato-osuusmaksu palautetaan tilaajalle niiltä osin, kuin sato-osuus on toimittamatta.

Satolaatikon sisältöä ei voi räätälöidä yksilölliseksi. Ilmoitetut mahdolliset ruoka-allergiat tai muut rajoitteet pyritään kuitenkin huomioimaan satolaatikkojen kokoamisessa.

Niipalan tila varaa oikeuden tehdä muutoksia toimitusehtoihin. Toimitusehtojen muutoksista tiedotetaan tilaajia ja niiden yhteydessä tilaajalla on oikeus perua tilauksensa. Tällöin mahdollinen jo maksettu sato-osuusmaksu palautetaan tilaajalle niiltä osin kuin sato-osuus on toimittamatta.

Tilaaja lunastaa sato-osuusmaksulla etuosto-oikeuden myös seuraavan satokauden satoon. Vanhoille tilaajille siis tarjotaan ensisijainen mahdollisuus seuraavien kausien sato-osuuksien varaamiseen niiden tullessa myyntiin.

Tilaamalla sato-osuuden tilaaja antaa tuottajalle (Niipalan tila) luvan tiedottaa satoon ja sato-osuuksiin liittyvistä asioista, kerätä palautetta toiminnan kehittämiseksi sekä tiedottaa muista tilan palveluista ja tapahtumista. Niipalan tila ei luovuta tietoja kolmannelle osapuolelle muilta osin kuin palveluiden tuottaminen edellyttää ilman tilaajan erillistä valtuutusta.